4 tips voor het kopen van een loungeset

4 tips voor het kopen van een loungeset

Zo maak je de juiste keuze
Zitten in stijl Lees 4 tips voor het kopen van een loungeset 3 minuten Volgende Beurs eigen huis 2024

Op zoek naar een nieuwe loungeset? Wij helpen je graag op weg met het maken van de keuze voor jouw ideale loungeset.

Hier vier tips waar je rekening mee moet houden bij het selecteren van een loungeset:

1.  DE RUIMTE

Om mee te beginnen is de plek en de ruimte bepalend. Hoe groot of klein is de ruimte waar de loungeset komt te staan? Meet deze ruimte op en bepaal in welke positie de loungeset komt te staan. Houd rekening met hoe de zon in je tuin draait op die plek en vergeet het uitzicht niet. Heb je deze vragen afgetikt? Mooi, dit moet je een idee geven van wat voor soort loungeset het beste past. Is het een grote, luxe hoekbank of ga je liever voor een knusse loveseat? Of een combinatie van een sofa met hocker. 

2. DE STIJL

Nu je deze keuze hebt gemaakt is de stijl van jouw tuin nog een belangrijke factor om in acht te houden. Heb je een design tuin, dan adviseren wij  bijvoorbeeld een luxe loungeset met een strak en tijdloos ontwerp. Heeft jouw tuin meer een Ibiza beach vibe, kies dan voor een loungeset met lichte en natuurlijke kleuren zoals bijvoorbeeld Taupe’s Touch. Neem elk element in je tuin, zoals de bestrating, beplanting en verlichting, mee in je keuze.

bubalou kniq all weather loungeset

3. HET GEBRUIK 

Iedereen gebruikt zijn loungeset voor iets anders. Bedenk wat voor rol de loungeset speelt in jouw tuin. Is het de centrale plek of een rustig plekje voor jou alleen. Wil je dineren op de loungeset of moet je vooral lui onderuitgezakt kunnen zonnen? Als je dit helder hebt, kan het helpen om een showroom te gaan bezoeken om de zit van jouw geselecteerde loungeset te ervaren.

4. HET MATERIAAL

Je nieuwe loungeset staat het hele seizoen of zelfs het hele jaar buiten. Tuinstoelen of tuinkussens kan je makkelijk opruimen of naar binnenhalen. Bij een luxe loungeset gaat dit vaak wat lastiger. Het is dus belangrijk dat je naast de ruimte, jouw tuinstijl en het gebruik kijkt naar het materiaal van de lounge sofa. Is het materiaal weerbestendig? Is het materiaal makkelijk schoon te maken? Behoeft het materiaal veel onderhoud? Zo is de buitenstof van Bubalou bijvoorbeeld 100% waterdicht en daardoor na een regenbui zo weer droog. Het aanvragen van samples of kleurstalen kan ook helpen om een goed beeld te krijgen bij de look en feel. 

Mocht je na het lezen van de tips nog meer hulp nodig hebben met het maken van een keuze? Neem dan contact op, bestel onze gratis stofstalen of kom langs in onze showroom in Alkmaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips, inspiratie en het laatste nieuws direct in jouw inbox

Bekijk loungesets
Bekijk accessoires